понеділок, 15 квітня 2013 14:47

Українські студенти заробляють у США по $6 тисяч за три місяці

Українські студенти заробляють у США по $6 тисяч за три місяці
За годину роботи в США українським студентам платять по $8. Фото: slando.ua

Киянка Вікторія Дмитренко закінчує 3-й курс одного зі столичних університетів. У червні планує поїхати на літо до США.

"Вже підписала у декана дозвіл на здавання дострокової сесії, - говорить Вікторія. - Поздаю заліки та іспити у травні, а в червні полечу в Америку. Мої одногрупники вже два роки туди їздять. І заробити грошей можна, і англійську мову підтягнути".

Окрім США, влітку студенти мають змогу їхати на роботу в Німеччину, Францію і Велику Британію.

"Їду в Америку, бо туди направляється багато моїх друзів. Разом не так страшно. Саму батьки б ніколи не відпустили, - зізнається студентка. - Роботу мені підшукало одне з київських агентств. За поїздку заплатила 1,5 тисяч доларів. Мені допомогли оформити візу і купити квитки туди і назад. Могла заплатити тільки тисячу доларів, але тоді б довелося працювати на конюшні чи виноградниках якогось з американських фермерів. А там і заробиш менше, і напрацюєшся за двох. Гроші позичила у батьків, трохи відклала зі стипендії. Одногрупники кажуть, що під час поїздки зароблю більше, ніж зараз витратила".

Вікторія працюватиме рятувальником біля басейну в одному з розважальних центрів у Флориді. Її подруга торгуватиме гамбургерами і кока-колою у місцевому "Макдональдзі".

"Ще один одногрупник їде працювати фотографом у парк розваг. Нам пообіцяли, що за годину роботи будуть платити вісім доларів, - каже Вікторія. - Головне - добре знати англійську. У мене граматика кульгає, але розмовна англійська - непогана. Співбесіди боялась, але пройшла".

Студентка Олена Говоруха їздила у США торік. За три місяці заробила $6 тис.

"Додому привезла тільки половину суми, - зізнається дівчина. - Купила собі професійний фотоапарат і ноутбук, батькам і братові по планшету. Вони в Америці набагато дешевші, ніж в Україні. Десь 700 доларів спустила на одяг. Навезла дві валізи обновок. Просила батьків, аби приїхали мене зустрічати у "Бориспіль".

Каже, після поїздки в США удосконалила англійську мову, побачила багато цікавих міст і зустріла нових друзів.

"У мене тепер тільки в Каліфорнії півсотні хороших знайомих. Об'їздила пів-Америки. Там побачила під час подорожей більше, ніж в Україні. Була у Беверлі-Хіллз, Нью-Йорку і Вашингтоні, навідувалась у Чикаго. Не встигла тільки Аляску побачити", - розповіла Олена.

Зараз ви читаєте новину «Українські студенти заробляють у США по $6 тисяч за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути