середа, 01 квітня 2015 02:42

Українські кредитори зацікавлені в реструктуризації боргу - Яресько

Українські кредитори зацікавлені в реструктуризації боргу - Яресько
zn.ua

Приватні кредитори України підуть на реструктуризацію боргів, адже зацікавлені в фінансовій стабільності України. Про це міністр фінансів України Наталія Яресько сказала в інтерв'ю на "5-му каналі" у вівторок ввечері, передає "Укрінформ".

"В портфелях приватних кредиторів ( українські облігації - ред.) важливий момент. Вони зацікавлені ( в реструктуризації боргу - ред.). Вони мають співпрацювати з Україною, щоб досягнути кращої збалансованості української фінансової системи, яка тоді би впливала на їхні кредити, інвестиції. Я думаю, що наші кредитори позитивно думають. Очевидно, ці переговори будуть тяжкі, бо кожен має свою точку зору, кожен купляв ці кредитні облігації по різним цінам, мають різні фінансові інтереси. Але їх об'єднує бажання побачити України більш здоровою економічно і фінансово", - вважає міністр.

Нагадаємо, Україна до травня має провести переговори про реструктуризацію боргу. Це є одним із структурним маяків програми з Міжнародним валютним фондом, без якого подальше фінансування України залишається під питанням. На думку аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, завдяки реструктуризацію боргу українцям вдасться уникнути хаотичного дефолту.

Зараз ви читаєте новину «Українські кредитори зацікавлені в реструктуризації боргу - Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути