четвер, 21 серпня 2014 17:10

Українські дизайнери їдуть до Москви, щоб заробляти 5 тисяч доларів на ремонті
8

Більшість дизайнерів ігнорують предмети з кутами, тому на кухню пропонують замовникам купувати круглий стіл
Фото: надані Олексієм Кір'яновим
Вийшли з моди натяжні стелі. Але вони беззаперечно виграють у порівнянні з гіпсокартонними
У моду входить кольорова підлога – зелена, червона, фіолетова

Київський архітектор-дизайнер Олексій Кір'янов шість років працює у Москві. Робить ремонти у квартирах.

"Якщо у Києві власник квартири на 60 квадратів заплатить за її ремонт від 40 до 100 тисяч гривень за найскромнішим мірками, то у Москві такі роботи обійдуться майже удвічі дорожче – від 100 тисяч гривень на наші гроші. Українських дизайнерів у Москву запрошують часто, бо мають удвічі менші розцінки. Та й на відміну від московських уміють економити гроші на ремонті. Не відмовляється ніхто, бо мають шанс там на ремонті заробити понад 5 тисяч доларів в місяць", - говорить Кірянов.

На замовлення готує до ремонту 1-кімнатну квартиру в центрі Москви.

"Скільки замовників, стільки й смаків, - розказує Кір'янов. – У Москві часто просять зробити ремонт у ретро-стилі. Люблять усе помпезне – колони, дорогі кришталеві люстри. Торік восени робив у Москві ремонт у стилі "кітч" у двокімнатній квартирі – господиня просила змішати кілька стилів одночасно: модерн, етно і класицизм".

За словами дизайнера, у ремонтах вижили себе стилі "хай-тек" і "етно".

"Зараз у моді комфорт і мінімалізм, - каже Олексій. - Замовники на моду зважають рідко. Кому подобається ретро-стиль, ігнорує новинки і поради дизайнера, робить ремонт під себе. Часто не враховують параметри своєї квартири та особливості стін".

До Нового року має виконати ще 4 замовлення.

"Вийшли з моди натяжні стелі. Але вони беззаперечно виграють у порівнянні з гіпсокартонними, - запевняє дизайнер. - Матову натяжну стелю від гіпсокартонної на око не відрізниш, а роботи і пилу в рази менше. Шпалери поступилися місцем декоративній штукатурці. Вона у разів 5 дорожча. Але її раджу робити не через довговічність, а цінителям мистецтва. На довговічність ремонту розраховувати марно. Через 4-5 років інтер'єр набридає, захочеться чогось свіжого і нового".

У моду входить кольорова підлога – зелена, червона, фіолетова. Тоді стіни і стеля мають бути абсолютно білими або рожевими.

"Зараз більшість дизайнерів ігнорують предмети з кутами, тому на кухню пропонують замовникам купувати круглий стіл, а у спальню – кругле ліжко. У формі півкола роблять гіпсокартонові ніші на стінах. Замість дверей між кімнатами і коридором залишають арки. Недавно робив ремонт у 5-кімнатній квартирі. Господар попросив залишити 2 дверей – вхідні і до ванни з туалетом".

У Київ приїжджає рідко – двічі на рік.

"Мій час розписаний вже до Нового року. Якщо все буде добре, повернуся в Україну на Різдво", - говорить дизайнер.

Зараз ви читаєте новину «Українські дизайнери їдуть до Москви, щоб заробляти 5 тисяч доларів на ремонті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути