середа, 09 серпня 2017 03:33

Українці будуть брати кредит за новими правилами

Українці будуть брати кредит за новими правилами
Кредит треба буде брати за новими правилами. Фото: Новое время

Відтепер українці можуть брати кредит за електронним підписом, який працівники банку будуть використовувати під час оформлення документів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Щоб формувати справу клієнта, фінустановам достатньо його завірених електронних документів. Зміни запроваджені в контексті проекту Paperless.

Національний банк України передбачив право банків формувати кредитну документацію (справу) боржника з електронних документів. Вони будуть створені та підписані банком і боржником із застосуванням електронного цифрового підпису, - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що ці нововведення запроваджуються в контексті законодавчих змін. Йдеться про закон України "Про споживче кредитування", який передбачає право укладати в електронному вигляді договори про споживче кредитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали частіше брати кредити

За інформацією НБУ, банки мають максимально відмовитися від паперових документів при обслуговуванні клієнтів. А це має знизити кінцеву вартість послуг і пришвидшити обслуговування.

В 2017 року українці отримали закон про споживче кредитування. Він зобов'язує фінустанови надавати клієнту всю інформацію про кредит ще до моменту підписання договору.

Зараз ви читаєте новину «Українці будуть брати кредит за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути