субота, 17 вересня 2016 20:02

Україна та Латвія обговорять питання повернення конфіскованих $50 млн

Україна та Латвія обговорять питання повернення конфіскованих $50 млн

Президент України Петро Порошенко і його латвійський колега Раймондс Вейонис в найближчі дні проведуть переговори, однією з головних тем буде повернення в Україну конфіскованих у бюджет Латвії 50 млн дол.

Про це повідомив генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Внайближчі кілька днів має відбутися зустріч президента України і президента Латвії, і ця тема буде однією з топових в ході переговорів", - сказав Єнін.

За його словами, Латвія підтвердила готовність передати гроші, але для цього з української сторони потрібні докази, що гроші були незаконно викрадені в Україні.

"Латвійська сторона підтвердила на 100% готовність виконати всі свої зобов'язання в рамках існуючих міжнародних конвенцій. Україна має документально підтвердити факт походження цих грошей з України та їх злочинне походження. Ключовим питанням буде вирок українського суду, але можуть бути і альтернативи", - каже заступник генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВВП України зросте на 2% - Єврокомісія

Нагадаємо, у проект держбюджету на 2017 рік Кабмін заклав кошти, які конфіскують у рамках повернення до країни активів осіб з оточення екс-президента Віктора Януковича. Мова йде про $1,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Латвія обговорять питання повернення конфіскованих $50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути