вівторок, 02 вересня 2014 15:47

Україна почала отримувати реверсний газ зі Словаччини
7

Фото: Reuters

2 вересня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо та директор департаменту внутрішнього енергетичного ринку Європейської комісії Клаус-Дітер Борхардт запустили у промислову експлуатацію газогін "Вояни-Ужгород" у місті Вельке Капушани (Словаччина).

Про це повідомляє сайт Кабміну.

На урочистій церемонії відкриття газогону Яценюк від імені Уряду України висловив вдячність уряду Словаччини "за допомогу і реальну співпрацю в забезпеченні енергетичної безпеки".

"Завдяки відкриттю реверсу зі Словаччини і можливості для України придбавати газ у Європі, ми замістили 40% газу, який раніше купували в російської компанії "Газпром" на газ, який купуємо і транспортуємо з Європи", - наголосив прем'єр-міністр.

Яценюк підкреслив, що Європа потребує нових енергетичних правил: "чесних, прозорих, чітких, які не дозволять створювати монополію на енергетичному ринку. Монополія – це шлях в нікуди, як в економіці, так і в енергетиці. Тому конкуренція, прозорість ринку і ефективність захисту нашої спільної з Європейським Союзом енергетичної безпеки – це єдино правильний шлях".

"Також наш шлях – диверсифікація енергопостачання. І сьогодні ми демонструємо реальність диверсифікації", - сказав він.

Окрім того, за словами Арсеній Яценюка, необхідно забезпечити енергоефективність: "Зменшення споживання і нові види паливно-енергетичних ресурсів, у тому числі зелена енергетика, альтернативні джерела".

Зараз ви читаєте новину «Україна почала отримувати реверсний газ зі Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути