вівторок, 28 травня 2013 10:18

Україна не отримає статус спостерігача в Митному союзі - джерело

Україна не отримає статус спостерігача в Митному союзі - джерело
Готовність Митного союзу надати Києву статус спостерігача ще не підтверджена. Фото: gazeta.dt.ua

Сьогодні президент Віктор Янукович відправиться до Астани (Казахстан) для зустрічі з главами держав-членів Митного союзу (МС). Всупереч очікуванням, за підсумками візиту Україна не отримає статус спостерігача в МС або споріднених йому об'єднаннях, але може узгодити параметри його отримання в майбутньому.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Статус не неаблюдается".

"Ситуація з переговорами непроста. Навіть після проведеної в Сочі зустрічі президентів України і Росії багато параметрів документа залишаються неузгодженими. Незрозумілий юридичний шлях надання статусу спостерігача", - пише видання.

Більше того, ще не підтверджена готовність МС надати Києву такий статус, розповів виданню інформоване джерело в дипкорпусі.

За його словами на переговорах обговорюються кілька варіантів, серед яких - "політична заява (членів МС) про готовність надати Україні даний статус у майбутньому".

У проекті меморандуму пропонується дати Україні ряд повноважень без формального статусу. У їх числі - доступ Києва до проектів документів МС, участь у всіх рівнях роботи ЄЕК без права голосу, право Києва подавати ЄЕК пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «Україна не отримає статус спостерігача в Митному союзі - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути