вівторок, 28 травня 2013 08:18

У Януковича кажуть, що Україна не уникне Митного союзу

У Януковича кажуть, що Україна не уникне Митного союзу
Андрій Гончарук. Фото: tvi.ua

Оминути Митний союз Україна не зможе, оскільки має там певні економічні вигоди.

Про це заявив керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук в ефірі ICTV, коментуючи зустріч президентів України та Росії в Сочі.

Він також нагадав, що переговори щодо статусу України у Митному союзі, а також процес переговорів щодо газових питань – два паралельні процеси.

"Це два паралельних процеси. Питання енергетичне завжди стоїть...починаючи з 90-х років.  Це один процес, а процес набуття відповідного статусу у відносинах з Митним союзом – це інше. Йдуть вони паралельно", - сказав Гончарук.

Окрім того, він пояснив, що Віктор Янукович зустрічався саме з президентом РФ Володимиром Путіним, бо Росія – лідер у Митному союзі. Однак керівник управління АП зазначив, що Янукович мав зустрічі і з іншими колегами з країн МС.

Вказуючи на функції України, які вона виконуватиме в якості спостерігача у Митному союзі, Гончарук зазначив: "Спостерігати будемо за тим, що там робиться, за тим, що там обговорюється. (Матимемо) вільний доступ до документарно-правової бази і до тих документів, які мають характер внутрішнього обговорення".

Окрім того, Гончарук додав, що Україна матиме можливість подавати свої пропозиції щодо тих питань, які її турбують та цікавлять, а також мати людину, що представлятиме країну в МС.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича кажуть, що Україна не уникне Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути