середа, 23 квітня 2014 12:47

Україна назвала ціну, яку готова платити за російський газ

Україна назвала ціну, яку готова платити за російський газ
Фото: obzor.lg.ua

Україна направила "Газпрому" запит про постачання газу за ціною 268,5 дол. за тис. кубометрів. Про це в середу, 23 квітня, на засіданні уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

"Ми направили нашу пропозицію за ціною 268,5 дол. Відповідні протоколи дозволяють нам мати відповідну ціну. Поки відповіді немає. Ми хочемо домовитися з російською стороною за принципами, які були введені з 1 січня 2014 року", - сказав Продан.

На питання журналістів чи оплачує Україна наразі постачання газу, міністр послався на "Нафтогаз". "Ми беремо газ на потреби країни. Це приблизно 40-60 млн куб. З приводу оплати краще запитати "Нафтогаз". Ми на сьогодні чекаємо пропозицій за ціною", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 квітня голова Національного банку України Степан Кубів в кулуарах засідань Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні заявив, що Україна готова платити за російський газ ціну 386 доларів за 1 тисячу кубометрів. Тобто менше тієї суми, яку вимагає Москва.

Як повідомлялося, 23 квітня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що для модернізації української газотранспортної системи потрібно близько $3-4 млрд дол.

Зараз ви читаєте новину «Україна назвала ціну, яку готова платити за російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути