середа, 28 січня 2015 18:20

Україна може скоротити закупівлі газу в РФ завдяки Китаю

Україна може скоротити закупівлі газу в РФ завдяки Китаю
Фото: polemika.com.ua

Україна може скоротити закупівлі природного газу у Російської Федерації ще на 4 млрд кубометрів на рік. Цього вдасться досягнути за рахунок реалізації проектів з газифікації вугілля, на які Китай може виділити близько 3,6 млрд дол. кредиту.

 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості із посиланням на результати зустрічі голови Міненерговугілля Володимира Демчишина з послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжаном Сіюнем, котра відбулася 27 січня.

 

"Володимир Демчишин наголосив на зацікавленості української сторони якомога швидше активізувати взаємодію між Україною та КНР щодо реалізації проектів модернізації українських ТЕС (ТЕЦ) та будівництва потужностей для виробництва з українського вугілля синтез-газу для потреб хімічних підприємств та для потреб населення на підставі укладених угод - рамкової угоди між Міненерговугілля з Державним банком розвитку Китаю та генеральної кредитної угоди між НАК "Нафтогаз України" та Державним банком розвитку КНР", - сказано в повідомленні.

 

У міністерстві зазначили, що реалізація проектів дозволила б знизити закупівлі російського природного газу в обсягах до 4 млрд куб. м щорічно.

Крім того, у міністерстві вважають, що ці проекти дозволять створити додатково близько 5 тис. робочих місць, забезпечити стабільний збут вітчизняного вугілля, що у свою чергу зберегло б до 20 тис. робочих місць для шахтарів.

 

Зазначимо, що НАК "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду з Державним банком розвитку КНР на суму 3,656 млрд дол. для реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям наприкінці 2012 року. На початку 2014 року держкомпанія "Газ України" оголосила тендер на проектування заводу з газифікації вугілля, який скасувала у середині березня того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Україна може скоротити закупівлі газу в РФ завдяки Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути