Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2016 12:15

Україна і Китай створюють комісію щодо нового "шовкового шляху"

Україна і Китай створюють комісію щодо нового "шовкового шляху"
nv.ua

Україна і Китайська Народна Республіка створюють міжурядову комісію з питання функціонування нового "шовкового шляху".

Зараз готується пакет інфраструктурних проектів, які дозволять збільшити можливість держтранзиту. Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на засіданні Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, передає РБК-Україна.

"Ми підпишемо дорожню карту з Китаєм, наповнимо її конкретними проектами. І ми б допомогли зустрітися з конкретним китайським бізнесом", - заявив Зубко.

У свою чергу, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив про важливість комерціалізації нового "шовкового шляху".

Раніше повідомлялося, що в бізнес-режимі транспортний шлях в Азію в обхід Росії запрацює з березня.

Нагадуємо, Україна припинила транзит через територію Росії на початку 2016 року через указ російського президента Володимира Путіна. Документ російської сторони істотно зменшує кількість пунктів пропуску на кордоні та містить ряд додаткових умов для транзиту. 15 січня у морському порту Іллічівська уряд України презентував альтернативний шлях експорту товарів з України в країни Азії в обхід Росії - новий "шовковий шлях". Товари в контейнерах переміщуються залізницею і поромами через Україну, Грузію, Азербайджан, Казахстан до Китаю. Через погодні умови і людський фактор поїзд прибув на місце призначення через 15 днів замість 11 запланованих.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Китай створюють комісію щодо нового "шовкового шляху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути