пʼятниця, 05 лютого 2016 11:49

"Шовковий шлях" запрацює у бізнес-режимі з березня

"Шовковий шлях" запрацює у бізнес-режимі з березня

Міністр інфраструкрури Андрій Пивоварський пообіцяв, що альтернативний шлях експорту товарів з України до країн Азії в обхід Росії, новий "Шовковий шлях", запрацює в бізнес-режимі вже з березня цього року. Про це пише "Радіо Свобода".

"У зворотному напрямку потяг піде до кінця лютого. Будуть відпрацьовані всі вузькі логістичні місця. І десь 20-го числа в Баку буде підписано фінальний протокол, який врегулює всі технічні проблеми. Відтак можемо сказати, що з березня даний потяг може вийти у звичайний бізнес-режим. Керівництву ЦТС "Ліски" і ПАТ "Укрзалізниця" потрібно буде займатися маркетингом. Міністерство, президент, прем'єр, Верховна Рада зробили все, щоб цей шлях прокласти", – сказав Пивоварський.

Нагадуємо, Україна припинила транзит через територію Росії на початку 2016 року через указ російського президента Володимира Путіна. Документ російської сторони суттєво зменшує кількість пунктів пропуску на кордоні та містить ряд додаткових умов для транзиту. 15 січня у морському порту Іллічівська уряд України презентував альтернативний шлях експорту товарів з України до країн Азії в обхід Росії – новий "Шовковий шлях". Товари в контейнерах переміщуються залізницею та паромами через Україну, Грузію, Азербайджан, Казахстан в Китай. Через погодні умови та людський фактор потяг прибув на місце призначення через 15 днів замість 11 запланованих.

Зараз ви читаєте новину «"Шовковий шлях" запрацює у бізнес-режимі з березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути