середа, 14 вересня 2016 10:17

Україна домовилася з Грузією про пороми

Україна домовилася з Грузією про пороми

У рамках Міжнародного морського форуму в Батумі Україна та Грузія підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти двох країн.

Про це повідомляють у Мінінфраструктури України.

"Ми сьогодні підписали дуже важливий документ, який з'єднує Україну, Грузію, Казахстан та Азербайджан на Великому Шовковому шляху", – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збудують дорогу Львів — Херсон

За його словами, головне завдання для країн - збільшення швидкості доставки товарів, щоб це було максимально комфортно для бізнесу.

"Зараз вимоги ринку такі, що швидкість доставки вантажів має не менше значення, ніж її ціна. Все більше компаній готові зазнавати додаткових витрат, аби товар доставили не за 2-3 місяці, а за 9-15 днів. Ми цьогоріч маємо довести швидкість проходження контейнерів із Китаю до західних кордонів України до 9-10 діб", – додав він.

Нагадаємо, вантажний потяг за маршрутом Чорноморськ - Китай проходив маршрут в обхід Росії за 15,5 доби замість анонсованих 11-12. Вартість доставки - 5559 дол. для 40-футового контейнера - у 1,5-2 рази перевищує вартість автомобільної транзитної доставки через Росію. Експерти вважають, що знизити вартість може збільшення обсягів перевезень та залучення до проекту інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилася з Грузією про пороми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути