пʼятниця, 09 вересня 2016 00:35

Збудують дорогу Львів — Херсон

Розпочати будівництво автомагістралі Львів — Херсон 2017-го планують у Мінінфраструктури. Вона дозволить перевозити великі вантажі з портів Чорного моря у Європу через Україну, каже міністр 37-річний Володимир ОМЕЛЯН.

— Цього року проведемо тендерні процедури, а наступного — почнемо будувати сучасну магістраль. Дорога порібна, щоб відновити транзит товарів із наших портів до європейських країн. Раніше вантажі доставляли через Росію. Зараз перевезення по цій країні фактично припинили.

Цьогоріч у ремонт доріг міністерство вклало 19 млрд грн.

— Грошей вистачило на капітальне відновлення до двох тисяч кілометрів доріг. І на 60 відсотках провели ямковий ремонт трас, — каже Володимир Омелян. — Якщо 2017-го вдасться отримати кошти, що обіцяє прем'єр-міністр, то почнемо системне будівництво автошляхів.

Сьогодні в Україні є 169 тис. км автодоріг. Наступного року їх відновлюватимуть за рахунок Дорожнього фонду. Він має виділити 14 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Збудують дорогу Львів — Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути