вівторок, 16 квітня 2013 14:38

Українські програмісти у Канаді отримують від $5 тисяч

Українські програмісти у Канаді отримують від $5 тисяч
Є попит на програмістів, що володіють C++ та Java. Фото: forbes.ru

Киянка Таміла Супронюк працює у столичному кадровому агентстві, яке допомагає українцям працевлаштуватися за кордоном. Каже, серед українських заробітчан популярністю користуються Польща і Канада.

"У Канаду часто запрошують будівельників, - говорить Супронюк. - Особливого навчання проходити не треба. Цеглу кладуть і чіпляють гіпсокартон в Канаді так само, як і в Україні. А за день там можна отримати 100 доларів. Є попит на програмістів, що володіють мовами програмування C++ та Java. Рекомендуємо взяти з собою підтвердження українського диплому, запропонувати кілька розроблених вами програм. Під час працевлаштування вам все рівно запропонують пройти тести. Прикладений сертифікат з університету Торонто додасть шансів швидше знайти на роботу. Заробітна плата у програмістів від 5 тисяч доларів на місяць. Канадські програмісти отримують удвічі більше, часто їдуть на роботу у Штати".

За словами менеджера кадрового агентства, фахівці економічних професій для роботи в Канаді повинні пройти додаткове навчання.

"Курси підвищення кваліфікації чи додаткове навчання для заробітчан, наприклад, у Торонто проводять у коледжах. Найбільш популярні і високооплачувані професії - фінансові консультанти і перекладачі. Тим, хто володіє англійською й французькою мовами, легко влаштуватися на роботу у різні компанії. Наприклад, у Торонто багато російськомовних бізнесменів, які потребують професійних перекладачів", - зазначила Супронюк.

Щоб мати високооплачувану роботу через 10-20 років, радить вчити китайську.

"Китайська мова, незважаючи на свою складність, скоро може стати міжнародною. Вона уже є затребуваною на курсах іноземних мов у Києві. Фахівців зі знанням китайської запрошують на роботу у міжнародні торговельні компанії", - сказала вона.

Як зауважила Супронюк, фахівцям з гуманітарним профілем доведеться перекваліфіковуватися.

"Можна піти працювати агентом у страхову компанію чи фірму з нерухомості. Для цих працівників проводять спеціальні курси та тренінги. Але заробітну плату вони отримують у вигляді відсотків від укладених угод", - додала жінка.

У Польщі шукають нянь, доглядальниць, будівельників, сантехніків і фермерів на сезонні роботи.

"Зарплата удвічі-тричі вища, ніж у нас. Обов'язкова умова - вивчити мову. В Польщі чекають на наших лікарів, бо їхні в пошуку кращих заробітків повиїжджали до Німеччини. Але навіть аби влаштуватися медсестрою, треба здати екзамени. Одне знати польську на розмовному рівні, зовсім інше - вивчити польською усі медичні терміни. За перездачу таких іспитів доведеться заплатити від 350 злотих - майже тисяча гривень. Робочу візу до Польщі сьогодні можна отримати як ніколи легко", - підсумувала Супронюк.

Зараз ви читаєте новину «Українські програмісти у Канаді отримують від $5 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути