четвер, 05 листопада 2015 12:43

У Westinghouse заявили, що можуть забезпечити паливом усі АЕС України

У Westinghouse заявили, що можуть забезпечити паливом усі АЕС України
Фото: zn.ua

Ядерне паливо американської компанії Westinghouse ідеально пройшло всі тести після використання на українському реакторі.

Компанія готова постачати його на всі українські АЕС, розповів президент Westinghouse Денні Родерік в iнтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Паливо, яке ми завантажили в український реактор, було проінспектовано нами після його використання, і воно ідеально пройшло всі тести. Тож хочемо завантажити стільки палива, скільки це можливо для диверсифікації поставок. Останнє слово - за Україною. Ми готові постачати паливо хоч і на всі реактори", - сказав він.

Родерік зазначив, що більшу частину ядерного палива в Україну завозить РФ, і американська компанія хоче допомогти у диверсифікації поставок.

"Поки що більшу частину ядерного палива завозить Росія, але й ми готові збільшити свою присутність. Для цього модернізували деякі зі своїх потужностей, щоб мати змогу нарощувати виробництво палива для реакторів типу ВВЕР-1000", - розповів він.

Нагадаємо, на сьогодні Westinghouse забезпечує альтернативні російським поставки ядерного палива для Южно-Української АЕС, а починаючи з 2016-го американське паливо планується завантажити також в енергоблоки Запорізької АЕС.

Зараз ви читаєте новину «У Westinghouse заявили, що можуть забезпечити паливом усі АЕС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути