середа, 27 травня 2015 18:05

У столиці закриваються інтернет-магазини делікатесів та елітних парфумів
8

Фото: надані Денисом Лисенко

Другий тиждень сидить без роботи менеджер київського інтернет-магазину делікатесів Денис Лисенко.

"Наш магазин спеціалізувався на продажі ікри, дорогих сортів креветок та риби, - розказує Лисенко. – Про закриття нас повідомили ще у січні. Навіть напередодні Нового року продажі були малими. Закупівельна ціна товару висока, нема гарантії, що збудемо її. Тому ці півроку просто допродували те, що було в запасі".

Найгірші продажі мали у лютому, коли долар підскочив до 40 гривень.

"Ми могли змінювати ціну на товар по 3-4 рази на день, - розповідає Лисенко. – До кризи продажі були високі. Вторговували по кілька десятків гривень щодня перед святами. У будні мали 8-10 тисяч. Ікра і риба у нас були трохи дешевші, ніж у супермаркеті. Морські делікатеси продавалися на ура. У покупців користувалися популярністю ікра, равлики, краби, восьминоги, лангусти. Торгували незамороженою охолодженою рибою. Серед клієнтів було чотири столичні ресторани. Кожен другий покупець замовляв доставку додому".

Закрився інтернет-магазин елітної парфумерії. У травні парфуми на сайті магазину розпродували зі знижкою 30 %.

"Ще торік в Україні відкривалися інтернет-магазини, зараз люди бояться вкладати гроші у такий вид торгівлі, - каже колишній адміністратор інтернет-магазину Олена Посол. – Продовжувати торгувати парфумами зараз невигідно. Вартість продукції зросла удвічі. Кількість покупців зменшилася. На ринку залишається чимало контрабандної продукції, яку продають дешевше. До того ж, свята, на які дарують парфуми, минули, а до наступних ще довго. Замовлень стало вкрай мало. Утримувати штат продавців та кур'єрів, сплачувати за оренду та комунальні послуги власнику стало просто невигідно".

Зараз ви читаєте новину «У столиці закриваються інтернет-магазини делікатесів та елітних парфумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути