середа, 23 грудня 2015 11:20

У США вимагають, щоб Україна прийняла бюджет до Нового року

У США вимагають, щоб Україна прийняла бюджет до Нового року
Фото: newsradio.com.ua

Україна повинна терміново виконати зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом і прийняти проект бюджету на 2016 рік до Нового року. Про це сказав міністр фінансів США Джейкоб Лью в розмові з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

"Міністр Лью обговорив з прем'єр-міністром Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталя Яресько проводять з Верховною Радою. Секретар Лью підкреслив терміновість виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ і підкреслив ризики підриву критично важливої ​​міжнародної підтримки, якщо Рада відкладе цю роботу до наступного року. Міністр Лью заявив, що прийняття фіскально стійкого бюджету має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності і для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України", - цитує американський Мінфін прес-служба Мінфіну України.

Нагадаємо, що напередодні посли країн-членів G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) зажадали від Верховної Ради прийняти підготовлені українським урядом зміни до Податкового кодексу та проект бюджету на 2016 рік.

18 грудня перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон висловив стурбованість реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016 і попередив, що МВФ може відмовитися від кредитування України.

Зараз ви читаєте новину «У США вимагають, щоб Україна прийняла бюджет до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути