вівторок, 27 грудня 2016 14:04

У Приватбанку розповіли про новий спосіб шахрайства

У Приватбанку розповіли про новий спосіб шахрайства
Galfinance

Шахраї телефонують клієнтам різних банків і виманюють дані про банківські рахунки.

Зловмисники поширюють чутки про витік інформації баз даних Приватбанку, пишуть на сайті фінустанови.

"Шахраї телефонують потенційній жертві, не обов'язково клієнту Приватбанку. Представляються працівниками служби безпеки Ощадбанку і з'ясовують, чи є у людини картковий рахунок Приватбанку. Якщо так, розповідають про приєднання банку до Ощадбанку. Мовляв, через те клієнту необхідно терміново здійснити переказ грошових коштів з картки Приватбанку на нову, оформлену в Ощадбанку", - інформують у Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як націоналізація Приватбанку вплине на курс - експерт

У жертви випитують номер банківської карти, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані. Гроші переводять на рахунки, підконтрольні шахраям.

"Вся інформація в базах даних банку надійно захищена, система захисту не дозволяє її несанкціоноване копіювання або сторонній доступ", - йдеться у повідомленні.

Про те, що Приватбанк можуть об'єднати з Ощадбанком заявляв міністр фінансів Олександр Данилюк. Раніше він говорив, що банк продадуть. Об'єднати банки неможливо. Ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку. Міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Нацбанку Валерія Гонтарева на брифінгу 19 грудня запевнили, що клієнти фінустанови не матимуть проблем із доступом до своїх коштів – зарплати, пенсії, стипендії надходитимуть справно.

Зараз ви читаєте новину «У Приватбанку розповіли про новий спосіб шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути