четвер, 22 грудня 2016 13:06

Як націоналізація Приватбанку вплине на курс - експерт

Як націоналізація Приватбанку вплине на курс - експерт
Антикор

Національний банк може стримати курс долара на позначці 27-28 грн. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Нацбанк може утримати ситуацію, і долар залишатиметься в коридорі 27-28 гривень. Якщо регулятор чи уряд діятиме неефективно, курс долара може піднятися до 28-30 гривень. Якщо курс стрибне за 30 гривень, його буде важко стримати. Чим глибше девальвує гривня, тим важче цей процес загальмувати", - говорить банкір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Приватбанк неможливо об'єднати з Ощадбанком

За його словами, занадто швидка реструктуризація матиме негативний вплив на валютний ринок.

"Нині Приватбанк - це велика корпоративна система. Держава повільно зменшуватиме його до більш-менш безпечного для системи обсягу. Якщо це відбуватиметься надто швидко, отримаємо вплив на курс, на банківську систему", - коментує Олексій Кущ.

Ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку. Міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Нацбанку Валерія Гонтарева на брифінгу 19 грудня запевнили, що клієнти Приватбанку не матимуть проблем із доступом до своїх коштів – зарплати, пенсії, стипендії надходитимуть справно.

Зараз ви читаєте новину «Як націоналізація Приватбанку вплине на курс - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути