середа, 30 березня 2016 11:03

У нелегальних обмінниках вилучили готівки на 10 млн грн

У нелегальних обмінниках вилучили готівки на 10 млн грн

За результатами обшуків у нелегальних пунктах обміну валюти в Києві, проведених 29 березня співробітниками Державної фіскальної служби спільно із СБУ вилучено готівкою 4,248 млн грн, $127 тис, 43 тис євро та 820 тисяч російських рублів та іншу валюту, що в еквіваленті становить понад 10 млн грн.

Відкрите кримінального провадження, за ч. 3 ст 212 КК України, здійснюються подальші слідчі дії, йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

"Податковою міліцією спільно з працівниками Служби безпеки України викрито групу громадян України, які організували протиправну схему, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Для незаконної діяльності з обміну валют на території Києва порушники використовували пункти обміну, які діяли без обов'язкової реєстрації та отримання відповідної ліцензії на право здійснення таких операцій. У ході реалізації інформації, отриманої в результаті проведення попередніх слідчих дій, слідчими Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС спільно з працівниками СБУ проводиться 31 обшук приміщень та транспортних засобів, які в своїй злочинній діяльності використовують фігуранти провадження. За їх результатами з незаконного обігу вилучено готівку у національній та іноземних валютах, обладнання для рахування та перевірки банкнот, чорнову бухгалтерію", - говориться у повідомленні.

За офіційними даними НБУ, кількість офіційних небанківських пунктів обміну валют у 2015 році збільшилася на 70% і становила 1988.

Зараз ви читаєте новину «У нелегальних обмінниках вилучили готівки на 10 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути