середа, 04 травня 2016 12:56

У міністерстві хочуть безвідсоткових кредитів на житло переселенцям

У міністерстві хочуть безвідсоткових кредитів на житло переселенцям

Житлову проблему переселенців можна вирішити за допомогою пільгового кредитування, а з роботою можуть допомогти підприємці, повідомив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

"Напевно, варто ввести програму кредитування, коли держава бере на себе виплату відсотків за житловими кредитами", - написав він у себе на сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що пріоритетними є питання працевлаштування і зміна законодавства про права переселенців.

"На мою думку, рішення проблеми створення робочих місць - справа як держави, так і підприємців. Головне завдання держави - надання умов, а завдання підприємців - створення робочих місць. На Луганщині ми розробили програму з підтримки малого і середнього бізнесу. Ідея - виділення з обласного бюджету 20 млн грн на погашення відсотків по кредитах, мета яких - формування робочих місць", - написав Тука.

Нагадаємо, 29 квітня президент України Петро Порошенко звільнив Георгія Туку з посади голови Луганської обласної державної адміністрації та призначив заступником міністра з питань окупованих територій. Новим очільником Луганської обласної адміністрації став Юрій Гарбуз - виходець з Луганської області, народний депутат, член фракції БПП.

Про створення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб оголосили 15 квітня. Міністром призначили Вадима Черниша.

Станом на вересень минулого року кількість внутрішніх переселенців в Україні досягла 1 млн 483 тис.осіб.

Зараз ви читаєте новину «У міністерстві хочуть безвідсоткових кредитів на житло переселенцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути