середа, 10 лютого 2016 17:38

У Мінфіні прокоментували жорcтку заяву МВФ

У Мінфіні прокоментували жорcтку заяву МВФ

У Міністерстві фінансів вважають, що причиною заяви МВФ стала криза в уряді через бажання низки міністрів залишити свої посади і неясність майбутнього складу Кабміну. Про це пише "Українська правда".

"Як ви бачили з коментаря директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, ті люди, які ставлять підпис у меморандумі, відповідають і за його імплементацію. МВФ хоче розуміти і внести ясність щодо уряду та майбутнього уряду. І ті люди, чиї підписи будуть стояти в меморандумі, мають бути партнерами із МВФ у найближчі 3-4 місяці до наступного перегляду", - сказав заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

Зі слів Шевальова, текст меморандуму співпраці з МВФ практично погоджений.

Як правило, текст меморандуму з української сторони підписують президент, прем'єр-міністр, голова НБУ та міністр фінансів.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ може зупинити підтримку України. А міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні прокоментували жорcтку заяву МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути