понеділок, 28 березня 2016 13:24

У Мінекономрозвитку розповіли, що Україна експортувала у січні
4

Експорт товарів з України у січні склав 2 мільярди доларів, повідомляє міністерство економічного розвитку і торгівлі на офіційній сторінці у Facebook.

"Більшість українських товарів, які продають закордоном, це продукція харчової, металургійної та машинобудівної промисловості. Лідером серед товарів на експорт залишається соняшникова олія. Обсяги її експорту зросли на 19 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що позитивним явищем є відновлення виробництва у Луганській області: експорт з цього регіону збільшився з 5,7 млн доларів у січні 2015 до 28,1 млн доларів у січні 2016 року.

"Торговим партнером №1 є Європейський союз, на який припадає майже половина українського експорту. На країни СНД припадає близько 12%", - йдеться в повідомленні.

Основними причинами падіння експорту у січні стало обмеження Росією транзиту її територією при постачанні українських товарів до інших країн та російське ембарго та українські товари, зазначають у міністерстві.

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономрозвитку розповіли, що Україна експортувала у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути