вівторок, 30 жовтня 2012 15:26

У листопаді євро подорожчає - експерт

У листопаді євро подорожчає - експерт
Євро щодо долара на світовому ринку в листопаді буде торгуватися в широкому діапазоні. Фото: companion.ua

Євро в листопаді може трохи зміцнитися. Курс готівкової євровалюти в цей період може знаходитися в діапазоні 10,50-11,00 грн.

Про це розповів експерт аналітичного відділу компанії Weltrade Сергій Борийчук.

"Тиск на євро у зв'язку завершенням парламентських виборів в країні дещо поменшає. У НБУ на поточний момент достатньо резервів для того, щоб утримати ситуацію на міжбанківському та готівковому ринках під контролем. Водночас значного зміцнення гривні також не варто очікувати", - спрогнозував експерт.

За його словами, євро щодо долара на світовому ринку в листопаді буде торгуватися в широкому діапазоні: 1,24-1,32. Головні країни-ньюзмейкери, а саме Іспанія, Італія і Греція, будуть створювати новинний потік, який підвищує волатильність на ринку.

Надати деяку підтримку євровалюті в листопаді зможе рішення надати допомогу Греції, яка постійно відкладається, а також звернення Іспанії за повноцінної допомогою до міжнародних кредиторів - Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ.

Нагадаємо, курс європейської валюти по відношенню до американського долара на світовому валютному ринку в період з 1 по 30 жовтня зміцнився на 2,91% до $1,2954 за євро, по відношенню до гривні - на 0,19% до 10,31 грн за євро.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді євро подорожчає - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути