пʼятниця, 08 лютого 2013 11:25

У Лавриновича витратять третину мільярда на утримання держреєстрів

У Лавриновича витратять третину мільярда на утримання держреєстрів
Фото: tomakovka-just.at.ua

Міністерство юстиції уклало угоду з власним підприємством "Інформаційний центр" на забезпечення держреєстрів на суму 316,26 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Ці гроші призначені для утримання у І півріччі 2013 року реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції та центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію держполітики у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, держреєстрації речових прав на нерухоме майно.

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою "в одного учасника", пояснюється, що "Держінформ'юст" виконує функції адміністратора 21 єдиного та державного реєстрів.

Це перша подібна угода між Мін'юстом та "Держінформ'юстом".

Раніше підприємство брало оплату за свої послуги (витяги з реєстрів, внесення змін, тощо) від споживачів на власні рахунки, однак з 2013 року ці кошти зараховуються до спецфонду держбюджету.

Зокрема, розмір плати за внесення змін до записів держреєстру речових прав на нерухоме майно, у тому числі виправлення технічної помилки, що допущена не з вини держреєстратора, становить 51 грн.

Ці гроші мають йти на заходи із створення та супроводження програмного забезпечення реєстру, технічного і технологічного забезпечення, збереження та захисту даних.

За даними видання, в 2011 році ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту отримало виручку у розмірі 601,91 млн грн.

Чистий дохід від реалізації продукції становив 554,02 млн грн при її собівартості 450,6 млн грн. Це дозволило отримати валовий прибуток 103,36 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Лавриновича витратять третину мільярда на утримання держреєстрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути