вівторок, 15 листопада 2016 15:17

У Гонтаревої сказали, хто обвалив гривню

У Гонтаревої сказали, хто обвалив гривню
Патріоти України

На валютний ринок тисне політична нестабільність. Так прокоментував у Facebook зростання курсу долара заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

"Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експортну зернових та олії. Ціни на сталь та залізну руду на світових ринках відновили зростання. Але загострення політичної напруги спричиняє нервозність на валютному ринку, що нівелює вплив цих сприятливих чинників. Як наслідок, курс гривні сьогодні перетнув позначку 26 гривень за долар", - зазначив Чурій.

За словами чиновника, подальше зростання політичної напруги загрожує розгойдуванням курсу гривні, негативними наслідками для економіки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, чому подорожчав долар в обмінниках

"Національний банк уважно спостерігає за розвитком ситуації на валютному ринку й має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні 15,5 мільярдів доларів США, щоб заспокоїти надмірні коливання обмінного курсу", - прокоментував заступник голови НБУ.

15 листопада Нацбанк встановив офіційний курс гривні 25,75 грн за долар. В обмінниках валюту купують по 27,00 грн, продають по 27,29 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Гонтаревої сказали, хто обвалив гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути