вівторок, 26 січня 2016 08:57

У Європі відкриють ціни, за якими "Газпром" продає газ

У Європі відкриють ціни, за якими "Газпром" продає газ
"Газпром" продає газ в Європу за індивідуальними фінами. Фото: Уніан

Євросоюз прийняв поправки до законодавства, за якими всі міжурядові угоди з енергетики повинні узгоджуватися з Єврокомісією до підписання. А неєвропейські постачальники газу мають повідомляти регулятору про параметри довгострокових контрактів.

Про це пише Уніан з посиланням на "Комерсант".

Мова йде про створення Енергосоюзу ЄС. В рамках цього об'єднання держави обмінюватимуться інформацією про постачання газу. І жодна з країн ЄС не зможе укласти державного договору з постачальником без схвалення Єврокомісії. Комісія буде моніторити хід переговорів і зможе надсилати туди свого спостерігача.

У Єврокомісію потрібно буде повідомити термін дії контракту, мінімальні і максимальні добові, місячні та річні обсяги, точки здачі газу, а також контрактні умови припинення поставок.

Але Комісія отримає доступ до всього контракту в цілому. Якщо він, на їхню думку, шкодить безпеці поставок, то Брюссель має право запросити такий контракт і додатки у покупця газу для оцінки впливу на безпеку.

Таким чином, Брюссель може отримати офіційний постійний доступ до цін та формул "Газпрому", індивідуальних для кожної країни.

Зараз ви читаєте новину «У Європі відкриють ціни, за якими "Газпром" продає газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути