субота, 23 лютого 2013 13:27

У Європі чекають поставок українського сланцевого газу

У Європі чекають поставок українського сланцевого газу
Фото: comments.ua

Реформи газового сектору згідно з правилами Енергетичного співтовариства забезпечать Україні доступ до великого газового ринку ЄС, а значить, і можливість експортувати в ЄС газ власного виробництва. Про це в статті для ZN.UA пише комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

"Євросоюз прагне вирішити питання майбутніх газових потоків, які будуть надходити в ЄС, у рамках збалансованого тристороннього діалогу між ЄС, Україною і Росією. Також Євросоюз хоче долучитися до тристоронніх консультацій щодо транзиту газу", - зазначив єврокомісар.

За його словами, Європейська комісія готова активно підтримувати реформування газового сектора України і в співпраці з міжнародними фінансовими інститутами - Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком - надавати підтримку модернізації української газотранспортної інфраструктури.

Мета цієї модернізації полягає в тому, щоб Україна залишалася ключовою частиною всеєвропейської енергетичної системи, підкреслив він.

Нагадаємо, 24 січня в Давосі в присутності президента Віктора Януковича та прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте була підписана угода між компанією "Shell" і компанією "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівської площі в Харківській і Донецькій областях.

Зараз ви читаєте новину «У Європі чекають поставок українського сланцевого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути