пʼятниця, 27 липня 2012 12:28

У Болгарії в оксамитовий сезон житло коштує 70 грн на добу

У Болгарії в оксамитовий сезон житло коштує 70 грн на добу
Албена. фото: santour.ru

7-денний відпочинок в Албені (Болгарія) обійшовся для черкащанки  в 245 євро з візою.

Це був акційний тур, але й на місці я з'ясувала, що відпочинок зовсім недорогий: майже така ж ціна, як в Криму, але якість незрівнянна, тому планую поїхати туди ще восени,  - розповідає Людмила Ткаченко, 28 років. - В оксамитовий сезон йде спад туристів, готелі напівпорожні й проживання там коштуватиме в межах 70 гривень за добу. У Криму в цей час взагалі ціни не знижують.

Долари в країні не ходять взагалі, лише леви і євро. Вечеря в ресторані може бути дешевшою, ніж в українському місті.

Незабутнє враження залишилося після відвідування ресторану "Копито", в якому забронювали вечерю після насиченого екскурсійного дня. Там нас зустрічали у національних костюмах з гарячим хлібом і спеціями. Так вони зустрічають всіх гостей.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У болгарському курорті Албена нема моторного громадського транспорту

За 100 гривень мали дуже ситну вечерю, ще й конкурсна програма — національні танці, ходіння по розпеченому вугіллі з іконою. За таку ціну я в жодному місті України не отримаю таке задоволення. Похід в ресторан в середньому коштує 200 гривень. Щоб поїсти, вистачить 3 - 5 евро — це перше, друге й компот. Порції такі великі, що для чоловіків, які люблять смачно поїсти там просто рай. Дешеві у них і фрукти: 5-7 гривень коштує кілограм персиків, абрикос, черешень. Ціни на одяг такі ж, як і в Україні, але якість значно вища. Коли купуєш якусь продукцію, отримуєш сертифікат. Сувеніри додому купували у Добричі, сусідньому місті. Там трохи дешевші ціни. Так порадила працівник турагентства.

У Болгарії дуже дорогі цигарки.

Пачка коштує 45 гривень. Коли ми їдемо на територію Болгарії, то існують певні обмеження: з собою можна провезти лише 1 пачку цигарок, Болгарія не дуже багата держава: море їх не рятує, як і нас. Але серед переваг мають дешеве житло:  за 20 тис євро можна купити 3-кімнатну квартиру.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії в оксамитовий сезон житло коштує 70 грн на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути