понеділок, 18 липня 2016 13:29

Турецьке взуття стає конкурентним в Україні

Турецьке взуття стає конкурентним в Україні

Турецькі виробники взуття прагнуть збільшити продаж взуття в Україні на 40-50%, заявив голова Асоціації виробників взуття Турецької республіки Хусейн Четін. Через девальвацію гривні 2015 року експорт взуття з цієї країни впав більш як удвічі - до $13,2 млн. Дія девальвації закінчується, імпортне взуття знову стає конкурентним.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова асоціації "Укршкірвзуттяпром" Олександр Бородиня.

"Девальвація 2015 року дала українським виробникам лише тимчасові переваги перед імпортом. Через курс долара імпортне взуття подорожчало втричі. А українське - тільки у 1,5 разу - на стільки подорожчала імпортна сировина для нашого взуття. Але вітчизняне взуття продовжує дорожчати - бо треба купувати імпортне обладнання, виросли платежі за тепло та електроенергію, зарплати", - сказав експерт.

Він наголосив, що вітає чесну конкуренцію. Але нагадав, що більшість взуття завозять в Україну "сірим" та "чорним" імпортом - без повної сплати мита 10% та ПДВ - 20%.

"Якщо чесно платитимуть податки й виробники будуть у рівних умовах - виграє тільки український споживач", - сказав Олександр Бородиня.

Зараз ви читаєте новину «Турецьке взуття стає конкурентним в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути