неділя, 01 січня 2017 21:30

Топ-5 змін на ринку праці

Топ-5 змін на ринку праці
Тячів NEWS

З початку року кількість вакансій зросла на 46%. Такі дані наводить портал з пошуку роботи Head Hunter. Торік вдвічі більше компаній шукали нових співробітників, ніж у 2015-му. Основні тенденції року торкнулися програмістів і менеджерів з продажу.

1. Найбільше вакансій - на Заході

Найбільший припріст вакансій показали західні регіони країни. Більше шукали нових співробітників у Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській областях. За ними - Вінницька та Полтавська області.

Найчастіше в регіонах з'являлися вакансії для фахівців із продажів та інженерно-виробничих фахівців. Зросла кількість вакансій для логістів, зменшився попит на офісних працівників.

У великих містах, як Львів, Харків, Одеса, Дніпро, потрібні бухгалтери, кадровики, секретарі, рядові банківські співробітники.

2. Серед програмістів з'явилася конкуренція

Програмістам легко було шукати роботу протягом року. Однак уперше ІТ-фахівці не потрапили до п'ятірки професій з найменшою конкуренцією.

"Ті, хто не має спеціалізованої освіти, закінчують курси, перекваліфіковуються", - уточнює експерт Head Hunter Катерина Мащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна підзаробити перед Новим роком

Загалом конкуренція на ринку праці протягом року спадала. Кількість вакансій зросла, а резюме - не побільшало.

3. Зарплати зросли на третину

Через нестабільність валютного курсу та інфляцію зросли зарплатні очікування українців. Зарплати зросли на третину. Торік цей показник склав 22%.

4. На виробництві бракує рук

Бракує кваліфікованих кадрів у виробничій галузі. Найбільше вакансій для виробничників було в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Черкасах, Запоріжжі, Чернігові. Середня зарплата - від 5 до 8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакансій для студентів побільшало вп'ятеро

5. Побільшало вакансій у банках

У 2016 році на 51% зросла кількість вакансій у банках. Конкуренція тут знизилася. На вакансію претендували 2 співробітника замість трьох торік. Найбільше шукали касирів, менеджерів по залученню клієнтів і продажу банківських послуг. Найменші зарплати - 3-4 тис. грн у регіонах і 5-6 тис. грн у столиці. У головних офісах готові платити по 8-10 тис. грн, керівникам підрозділів - до 20-30 тис. грн.

"Банки - один з головних роботодавців для офісних співробітників у регіонах", - говорить Катерина Мащенко.

Близько 2 тисяч вакансій за кордоном оголошують щомісяця. Половина закордонних пропозицій — у Польщі. Запрошують найчастіше робітників на конвеєр, складальників, представників інших виробничих професій.
Зараз ви читаєте новину «Топ-5 змін на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути