понеділок, 24 грудня 2012 17:26

Точну економічну вигоду від приєднання до Митного союзу назвати неможливо - експерт

Точну економічну вигоду від приєднання до Митного союзу назвати неможливо - експерт
Фото: vkurse.ua

Точний економічний ефект від вступу України у Митний союз поки неможливо визначити.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.

"Я би дуже обережно ставився до подібних розрахунків. На сьогоднішні день точно спрогнозувати результати гіпотетичної участі України в Митному союзі просто неможливо. Навіть якщо абстрагуватися від нестабільності світового економічного простору. Там надто велика кількість невідомих", - сказав Жаліло.

За його словами, політизація співпраці України з Митним союзом є недоречною.

"Найменше, чого потребує сьогодні співпраця на пострадянському просторі, - це політизація цього процесу. Треба визнати дуже просту річ: на жаль, політизація Митного союзу - це те, що сьогодні здійснює Російська Федерація. Саме цей факт насторожує в плані того, кому вигідна ця ситуація, наскільки ми зможемо проводити взаємовигідну економічну політику, ставши членом Митного союзу", - зауважив Жаліло.

Він нагадав, що Україна вже сформулювала позицію щодо Митного союзу.

"Ця позиція була оприлюднена кілька разів. Востаннє - в Ашхабаді, що ми зацікавлені в розширенні співпраці з країнами Митного союзу, але маємо дуже обережно ставитися до прийняття всього комплексу норм, які закладені в Митному союзі. Тим паче, що він має стратегічний документ, який передбачає просування до валютного союзу та подальшої уніфікації економічної політики", - підсумував Жаліло.

Зараз ви читаєте новину «Точну економічну вигоду від приєднання до Митного союзу назвати неможливо - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути