неділя, 23 серпня 2015 17:30

Тисячу гривень за день заробляє киянин на кукурудзі
5

Фото: Яна Романюк

Киянин Андрій Жуков торгує кукурудзою на ринку з липня по вересень уже третій рік.

"Купую щороку на агровиставці насіння найкращих сортів солодкої кукурудзи, - розказує Андрій. - Воно недешеве, але гарно родить. Витрачаю до 3 тисяч гривень за якісне насіння. Качани виростають великі, соковиті і солодкі. Цього року перший врожай у липні продавав по 35 гривень за кілограм, але тепер ціна впала. Дорожче 15 гривень не продаю, бо з'явилося багато конкурентів".

На прохання покупців часто продає кукурудзу поштучно. Один качан коштує 2,5 грн.

"Зараз приїжджає багато фермерів, везуть і цукрову, і кормову кукурудзу, - каже Андрій. – Останню вже продають по 10 гривень за кілограм. Дехто дає качан за 1 гривню. Збивають ціну, бо почищена кукурудза довго не лежить".

У столиці на кукурудзі Андрій вторговує до 1 тис. грн щодня.

"Привожу на базар в автомобілі у сумці і мішках, - говорить Жуков. - Чищу перед тим, як викласти на прилавок. Тоді вона не встигне зів'янути, не втрачає товарний вид. Цукрову кукурудзу можна їсти через 10 хвилин після того, як вона закипіла. Це не кормова, яку варять по 1,5 години, а вона все рівно залишається твердою".

Качани в Андрія часто купують, аби робити заготовки до салатів.

"Консервована кукурудза цього року подорожчала майже удвічі в порівнянні з попереднім, - розповідає продавець. – Жінки беруть у мене кукурудзу, варять, чистять і консервують або заморожують. Потім її можна додавати до салатів".

Плантації, які засіяв кукурудзою, повинен щодня охороняти.

"Думав, доведеться стерегти, щоб ворони не видзьобували зернята, але більшої шкоди завдають люди. Минулого тижня приїжджаю на город, а якийсь чоловік вантажить у машину мішок моєї кукурудзи і навіть не ховається. Я наїхав, він все віддав і вибачився. Каже: "Думав, то колгоспне, а значить нічиє". Не садив, не треба красти. Чиє б воно не було", - каже Андрій.

В овочевих кіосках 1 кг нечищеної кукурудзи продають за 12-14 грн, у супермаркетах – від 3 грн за качан.

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень за день заробляє киянин на кукурудзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути