пʼятниця, 03 липня 2015 16:06

Суд відібрав у Клюєва 40 га землі на Одещині

Суд відібрав у Клюєва 40 га землі на Одещині
Фото: tsn.ua

Вищий господарський суд України повернув державі 40 га землі, які незаконно перебували в оренді у структур, пов'язаних з Андрієм Клюєвим.

Генпрокуратура продовжує вживати заходів до повернення державі земельних ділянок, незаконно переданих для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО України, повідомила прес-служба ГПУ.

Як зазначається, у січні 2014 року фірмі передали на 49 років в користування ділянку на 40 га для розміщення сонячної електростанції на території Білоліської сільради Татарбунарського району на Одещині.

Землю передали без нормативної грошової оцінки землі, яка є обов'язковою, унаслідок чого занизили розмір орендної плати, інформує Генпрокуратура.

 З огляду на це, Одеський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури - визнав оренду недійсною та повернув ділянку.

Після чого відповідач оскаржив постанову Одеського апеляційного господарського суду до Вищого госпсуду України.

Крім того, органи прокуратури оскаржили в судовому порядку ще 12 договорів, за якими в оренду незаконно передано для розміщення сонячних електростанцій земельні ділянки загальною площею понад 300 га, додають в ГПУ.

 За інформацією ЗМІ, низку сонячних електростанцій в Україні має компанія Activ Solar,  зареєстрована у Відні. Володіють нею брати Клюєви, а керує Каве Ертефай, зять Андрія Клюєва.

Зараз ви читаєте новину «Суд відібрав у Клюєва 40 га землі на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути