неділя, 14 вересня 2014 16:50

Столичні хімчистки з вересня підняли ціни за послуги
6

Перед холодами люди несут в химчистки кожаные плащи, куртки, дубленки и шубы
Фото: надані Володимиром Іллюком
Власники хімчисток змушені підняти ціну за послуги, бо уся хімія, якою там користуються, подорожчала у півтора рази.

Прибутковий період почався у київських хімчистках. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Володимир Іллюк, який має хімчистку у столиці.

"Перед холодами люди несуть до нас шкіряні плащі, дублянки й шуби, - розказує Володимир. - Зимове пальто чищу за 250 гривень, шкіряні плащі по 200 гривень, пуховики – від 300, шуби – 500-600 гривень, дитячі зимові комбінезони – по 120. Найприбутковіші місяці — вересень і жовтень. Перед холодами люди несуть до нас шкіряні плащі, дублянки й шуби".

Дитячі зимові комбінезони, за словами Іллюка, приносять майже щодня.

"Жінки після хімчистки виставляють дитячі комбінезони в інтернет і продають, - говорить Іллюк. - Одна хвалилася, що торік купила за 300 гривень, а цього року поношений продала за 500. Ціни на зимові комбінезони підняли у 2,5 рази. Зараз дешевше ніж по 700 гривень синтепоновий не купиш. Пухові – від 1 тисячі. Тому беушні користуються популярністю".

За словами Володимира, столичні хімчистки з вересня підняли ціни на послуги.

"У нас просто нема виходу, - пояснює Іллюк. – Підняти ціну мусимо, бо інакше доведеться зачинити хімчистку. Уся хімія, якою ми користуємося, подорожчала у півтора рази".

Під Києвом орендує приміщення на 100 кв. м. Там склад, санвузли і робочі місця для персоналу. Найняв дві гладильниці, четверо робітників, які їздять за викликом, і технологів, які приймають замовлення

"Щоб обладнати велику хімчистку, треба мінімум 40 тисяч доларів. Я вклав 20. Купив три пральні машинки різної потужності та з різними функціями, два прасувальні столи, компресор, парогенератор, кабіну для зачистки і виведення плям, пароповітряний манекен для верхнього одягу, обладнання для сухого чищення і аквачистки", - розповідає власник хімчистки.

Зараз ви читаєте новину «Столичні хімчистки з вересня підняли ціни за послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути