четвер, 12 травня 2016 15:46

Стало відомо, які фрукти подешевшають через російські санкції

Стало відомо, які фрукти подешевшають через російські санкції
turkfoods.at.ua

Остаточна заборона турецьких продуктів в Росії може здешевити для українців імпортний виноград та черешню. Про це Gazeta.ua розповіла керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

"Говорити про вплив дешевого турецького імпорту можна буде тоді, коли почнеться сезон винограду. Багато винограду турки постачали на полиці російських супермаркетів. Якщо ці поставки надійдуть на український ринок, імпортний виноград подешевшає. Те ж стосується і турецької черешні. Однак в Україні очікують хороший урожай. Можливо, імпортна черешня не зможе скласти конкуренцію вітчизняній", – коментує експерт.

До списку заборонених до ввезення в Росію не потрапили лимони, грейпфрути, а також кабачки. Їх заборонять з наступного тижня. З 16 травня травня Россільгоспнагляд забороняє ввозити турецький салат. У квітні Росія заборонила турецькі баклажани, а в березні - гранати і перець.

"Остаточна заборона Росії стосується несезонних продуктів, таких як грепфрути та лимони. Зараз не сезон для цитрусових, тому говорити про вплив на плодово-овочевий ринок не можна. Основний набір плодово-овочевої продукції з Туреччини РФ заборонила ще в грудні. В Україні це відзначилося на тих позиціях, які ми найбільше імпортуємо з Туреччини. Подешевшали огірки, помідори, перець", – пояснює Гетьман.

Читайте також: Масло подешевшає у травні

Нагадаємо, Россільгоспнагляд вводить повну заборону турецьких овочів і фруктів. Росія ввела санкції щодо Туреччини ще 28 листопада. Роботодавцям заборонили брати на роботу громадян Туреччини. Крім цього, обмежено ввезення до Росії окремих видів турецьких товарів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які фрукти подешевшають через російські санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути