пʼятниця, 12 лютого 2016 18:39

Стало відомо, кому важко знайти роботу

Стало відомо, кому важко знайти роботу

Роботодавці об'єднують посади і навішують новим працівникам додаткові обов'язки. Кандидати, у свою чергу, не готові проявляти гнучкість та надають перевагу довгі місяці шукати нове робоче місце, аніж робити те, до чого вони не звикли. Експерти розповіли, про останні тенденції на ринку праці та пояснили причини невдалих пошуків роботи.

Найбільше проблемних вакансій серед менеджерів з продажу. Роботодавці гарантують тільки мінімальну ставку. Решту пропонують "заробити" своєю головою. Це не влаштовує кандидатів, тому "продажникам" знайти роботу важку.

"Найчастіше зараз люди не можуть знайти роботу, бо їхні побажання по зарплаті не відповідають можливостям ринку. Особливо це стосується кризових часів. Зараз у багатьох компаній зменшується можливість збільшувати зарплати, – коментує Вікторія Бабан, керівник відділу рекрутингу агенції GoldenStaff. – Нерідко хороший бухгалтер претендує на зарплату в 10 тисяч гривень, а компанії готові йому платити 6-7 тисяч".

Гірше, ніж неправильно складене резюме, - це неправдиве резюме, кажуть рекрутери.

"Буває, кандидат претендує на зарплату 2 тис. доларів, а в резюме допускає орфографічні помилки", – говорить Вікторія Бабан.

"Такі кандидати бувають абсолютно в усіх професіях, окрім "айтішників". Програмісти, як правило, кажуть все, як є. Бо легко перевірити", – уточнює директор агенції Аффініті Олена Яковлєва.

Рекрутери відзначають холодне ставлення роботодавців до резюме тих пошукачів, хто змінює роботу частіше, ніж раз на рік.

"Іноді не хочуть розглядати навіть тоді, якщо людина звільнялася раз на два роки. Тоді раджу вказувати причину звільнення. Можливо, скінчився проект чи закрилася компанія, і ви тут ні при чому", – коментує експерт із GoldenStaff.

Труднощі з пошуком нового робочого місця зараз відчувають офіс-менеджери, персональні асистенти, менеджери. Складну вакансію рекрутери не можуть закрити до 4 місяців, у той час як зазвичай знаходять людину за 1-2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кому важко знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути