понеділок, 05 вересня 2016 12:51

Стало відомо, кому легше влаштуватися на роботу

Стало відомо, кому легше влаштуватися на роботу
echo.lviv.ua

Найлегше влаштуватися на роботу в готель, ресторан, автомобільний бізнес. Роботодавці почали частіше брати на роботу продавців та студентів.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла керівник експертно-аналітичного відділу порталу Head Hunter Катерина Мащенко.

"На початку року було легко знайти роботу програмістам. Зараз багато молоді без відповідної вищої освіти перенавчається на програмістів. ІТ-галузь випала з рейтингу професій, де легко шукати роботу. Цього року на вакансію для студентів були 4-5 претендентів. Торік претендували 5-6. Бізнес почав сміливіше брати на роботу студентів", – коментує фахівець.

У серпні на 1 робоче місце у вищому керівництві претендували 12 кандидатів. На місце юриста в середньому 7 претендентів. Важко знайти роботу фінансистам та інженерам. Така ситуація утримується з початку року.

"Криза підштовхнула підприємців шукати шляхи збільшення продажів. Побільшало роботи для товарознавців, продавців-консультантів, менеджерів із роботи з клієнтами. Вони приносять гроші в компанію. Через непрестижність праці мало претендентів на вакансії робітників, швачок, прибиральниць, водіїв і кур'єрів. Така ж ситуація в агросекторі", – пояснює Катерина Мащенко.

На виробництві на робоче місце претендують 2-3 людини.

"У промислових регіонах конкуренції на виробничі професії немає. Багато інженерів виїхали на роботу за кордон. Конкурс на робоче місце є, але невеликий. На підприємствах багато вакансій, але більшість - робочі. Середня зарплата для цієї ланки працівників - 3-5 тисяч гривень. Щоб набрати фахівців, підприємства співпрацюють із навчальними закладами. Готують для себе кадри у так званих школах молодого спеціаліста. Це говорить про те, що конкуренція невелика", – каже Інна Новицька, власниця компанії із підбору та навчання персоналу "Нова персона".

Найменша конкуренція серед робітничого персоналу. На деякі вакансії претендентів взагалі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали міста, де найбільше вакансій

Нагадаємо, керівникам лікарень дозволили самостійно визначати штат працівників.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кому легше влаштуватися на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути