четвер, 12 травня 2016 10:57

Стало відомо, хто заробить на новій ціні газу

Нова, ціна 6,88 грн за куб м газу для побутових споживачів принесе найбільшу вигоду держбюджету і держхолдингу "Нафтогаз України". Вони майже порівну розділять між собою 92% "газового пирога", які оцінюють у більш ніж у 107 млрд грн на рік. Решта 8% залишені приватним газорозподільним підприємствам і компаніям-постачальникам.

Про це повідомляє 104.ua

"Найбільше дістанеться держбюджету - 46,3% - за рахунок 50% ренти з Укргазвидобування і ПДВ. У Кабміні кажуть, що додаткові гроші необхідні для виплати субсидій населенню за газ, що подорожчав. Але після скасування пільгової і введення єдиної ціни на газ витрати на субсидії збільшуються лише на 14% (на 5 млрд грн). Також гріх скаржитися на прибавку, що звалилася в зв'язку зі зміною ціни і "Нафтогазу" - йому дістанеться лише небагато менше, ніж держбюджету. Наприклад, держкомпанії додали 93 грн за кожну тис куб.м для компенсації торговельних функцій. При цьому ніяких додаткових зобов'язань у "Нафтогаза" не з'явилося", - зазначає видання.

 
Нагадаємо, від 1 травня в Україні зросла ціна на газ для більшості побутових споживачів. Також подорожчало теплопостачання та гаряча вода.Кабмін встановив єдину ціну для всіх споживачів. 6,88 грн за куб. м газу.Знижокна опалювальний період не передбачають. Власники індивідуального газового опалення, які взимку вкладалися в 1,2 тис. куб м тепер будуть платити вдвічі більше.
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто заробить на новій ціні газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути