четвер, 17 грудня 2015 02:57

США вперше з 2006 року підняли облікову ставку

США вперше з 2006 року підняли облікову ставку

Федеральна резервна система США підняла облікову ставку на 0,25% і тепер вона знаходиться в діапазоні 0,25-0,50%. Востаннє центробанк Сполучених Штатів піднімав ставку в 2006 році.

З приходом іпотечного, а потім і фінансової криз, ФРС вперше в історії Америки опустила ставку (тобто, відсоток, під який комерційні банки позичають гроші у регулятора) майже до нуля повідомляє "Euronews".

Глава ФРС Джанет Йеллен зазначила, що центробанк США утримував облікову ставку на нульовому рівні протягом семи років, щоб підтримати відновлення економіки після найважчої фінансової кризи з часів Великої депресії. За її словами, Комітет з операцій на відкритому ринку впевнений, що економіка продовжить упевнене зростання, хоча до повного відновлення ще поки дуже далеко.

Підвищення ставок по долару вперше за такий довгий час означає, що американський центробанк вважає кризу завершеною. Але для решти світу подорожчання світової резервної валюти має і неприємні наслідки. Слабшають валюти країн - такі як рубль. Дорогий долар вносить вклад і в падіння цін на нафту та інші сировинні товари, адже вони номіновані в доларах.

Зараз ви читаєте новину «США вперше з 2006 року підняли облікову ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути