неділя, 19 квітня 2015 12:35

США скасують антидемпінгові мита на низку українських товарів

США скасують антидемпінгові мита на низку українських товарів
Фото: telegraf.com.ua

Для продукції деяких українських підприємств будуть скасовані антидемпінгові мита США.

Про це домовилися уряд України і Адміністрація США, розповів власному кореспондентові Укрінформу у Вашингтоні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

Скасування антидемпінгових мит на американському ринку торкнеться українських виробників труб, сталеливарних компаній і підприємств хімічної промисловості.

"Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (Угод про призупинення дії антидемпінгових мит). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань", - зазначив міністр.

"Зараз ми є членами СОТ, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин введення таких мит, так як ми використовували не ринкові механізми", - пояснив міністр.

"Це питання лобіювався досить давно і з боку уряду, і з боку українських виробників, які є досить серйозними компаніями", - сказав міністр економіки України.

Зараз ви читаєте новину «США скасують антидемпінгові мита на низку українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути