середа, 25 червня 2014 11:25

Шпигунські пристрої купують напередодні ЗНО та сесії
9

Непомітний бездротовий мікрофон ловить шепіт на відстані півметра навіть під одягом.
Фото: надані Борисом Олеговичем
На шпигунські пристрої є попит протягом року
Часто замовляють жучки-модулі з сім-картою всередині

Киянин Борис Олегович через соцмережі продає шпигунські пристрої – ручки-фотоапарати, навушники-невидимки, безпровідні мікрофони та мікровідеокамери.

"На шпигунські пристрої є попит протягом року, але найбільше замовлень маю напередодні сесії, випускних екзаменів у школах і ЗНО, – розповідає Борис Олегович. – Сам продукцію ніколи не доставляю. Раніше працював через кур'єра, тепер товар надсилаю поштою. Хто боїться платити за товар наперед, пропоную оплачувати на пошті, коли отримає і розпакує посилку".

Користуватися шпигунськими навушниками на ЗНО не радить.

"Багато клієнтів на цьому погоріло, - пояснює Борис. – Не всі уміють цими пристроями користуватися. Коли в аудиторії тест складає 10-12 людей, усіх за партами добре видно і чути. А от для іспиту у великій аудиторії, де разом пишуть тести чи складають теорію 30-40 студентів, такі наушник з мікрофоном – ідеальний варіант. Головне мати з собою запасний телефон, якщо викладач попросить усі телефони залишити у нього на столі".

Непомітний бездротовий навушник і мікрофон ловить шепіт на відстані півметра навіть під одягом.

"За такі пристрої у соцмережах дехто вимагає 2-3 тисячі гривень, - розказує Борис. – Я продаю майже по собівартості – за 400. Ще й надсилаю інструкцію, як навушниками і мікрофоном користуватися, даю рекомендації, як їх пронести на екзамен і як увімкнути та налагодити зв'язок, щоб вчителі не помітили".

Серед замовників у Києві найбільше користуються популярністю ручки з диктофоном, пристрої, що змінюють голос, жучки, щоб стежити за об'єктом через супутник, пристрої, що подавлюють сигнали мобільних.

"Часто замовляють жучки-модулі з сім-картою всередині, - говорить Борис. – Такі можна встановити у кімнаті, яку хочете прослуховувати. Телефонуєте на сім-карту у пристрої і слухаєте, про що спілкується ваш хлопець чи дівчина, бізнес-партнер чи товариш. Є модулі, які запрограмовані так, що самі передзвонюють вам на мобільний, коли у кімнаті лунає якийсь звук".

Батьки часто замовляють кейлоггери, які встановлюють на клавіатуру, щоб слідкувати, які сайти відвідує дитина, поки нікого нема удома чи в кімнаті.

"Кейлоггер я ще називаю клавіатурним шпіоном, - пояснює продавець. - Тим, хто підозрює партнера у невірності, він допоможе прослідкувати за сайтами знайомств, на які часто заходить хлопець чи дівчина".

Зараз ви читаєте новину «Шпигунські пристрої купують напередодні ЗНО та сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути