пʼятниця, 30 листопада 2012 09:30

Щоб багато заробляти, треба думати про роботу навіть у душі та ліжку

Щоб багато заробляти, треба думати про роботу навіть у душі та ліжку
Фото: firstwomen.info

Є компанії, у які без кадрового агентства не можна потрапити на роботу, бо вони самі не відбирають і не шукають персонал. У такому разі просто нікуди надіслати резюме чи сходити на співбесіду.

Про це розповіла менеджер одного зі столичних кадрових агентств Таміла Супронюк. У кадровому агентсві працює 2 роки. За цей час працевлаштувала півтисячі безробітних.

"Кадрові агентства - посередники між безробітним і роботодавцем. Вони володіють великою базою вакансій і резюме. Солідні агентства одержують гроші від компаній, які звертаються сюди у пошуках співробітника. Якщо в агентстві з безробітного вимагають оплату за працевлаштування, швидше за все, ви попали до шахраїв", - каже Супронюк.

За її словами, у Києві багато офісів-одноденок, які розводять безробітних на гроші.

"Там пропонують до тисячі вакансій за вашим запитом всього за 200-500 гривень. У результаті роздруковують для людей вакансії з інтернету і посилають на всі чотири сторони", - зазначила жінка.

За словами менеджера, кадрове агентство може запропонувати кандидату одночасно декілька різних можливостей працевлаштування, дати йому вибір, чого ніколи не зробить прямий роботодавець.

"Кадрове агентство бере шефство над кандидатом. Йому розповідають, як поводитися на зустрічі у тій чи іншій компанії, куди він хоче влаштуватися, які там дрес-код і форма проведення співбесіди", - розповіла Супронюк.

Сьогодні роботу найлегше знайти для 30-35 річних, каже менеджер.

"Люди після 30 років уже мають досвід роботи, шукають стабільності, бо їм треба годувати сім'ю. Жінки вже були в декреті, тому не доведеться шукати заміну через найближчі 7-9 місяців. У контракті, який прописуємо з роботодавцями, є пункт про декретну відпустку. На випадок, якщо працівник протягом року йде у декрет, ми страхуємо роботодавців і готові за півціни швидко знайти вдалу заміну", - розповіла Супронюк.

Каже, що люди, які планують свою роботу і кар'єру, досягають набагато більше.

"Щоб просуватися по кар'єрних сходах і багато заробляти, треба думати про роботу і планувати майбутнє мінімум годину-дві в день - під час обідньої перерви, у транспорті, коли приймаєш душ або обіймаєш кохану в ліжку. Треба прагнути зайняти керівну посаду, аби усе життя не бути виконавцем. Ніхто не приходить і не проситься на посаду директора. Хороших керівників ми шукаємо і переманюємо самі з однієї фірми на іншу. Все вирішує конкурентно спроможна заробітна плата і хороший соціальний пакет", - зазначила Супронюк.

На прохання кореспондента Gazeta.ua пригадує, як звичайна домробітниця відкрила свою фірму.

"Два роки тому одну киянку Олену я влаштувала домробітницею в сім'ю одного з депутатів Київради. У липні вона відкрила свою фірму з прибирання квартир та офісів. Просила підібрати для неї персонал. Шукала покоївок на зарплату у 2400 гривень, тоді як мінімальна вартість замовлення у неї коштує 500 гривень. Спочатку на Лєну працювали дві її доньки, зять і дядько. Але з родичами вдало бізнес не побудуєш. Будь-яку критику вони сприймають як образу", - розповіла Супронюк.

Зараз ви читаєте новину «Щоб багато заробляти, треба думати про роботу навіть у душі та ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути