середа, 02 вересня 2015 12:51

Що таке "Кухня" і як вона технічно влаштована, як працюють A-Book і B-Book

Існує лише дві бізнес моделі роздрібних Форекс брокерів і діляться вони на прийняті в брокерському середовищі поняття як A-Book і B-Book. Використання B-Book передбачає те, що брокер є дилером для клієнтів, виконує всі угоди тільки віртуально, не виводить їх на міжбанк, замикаючи їх усередині віртуальної системи. Це і є наша "кухня" в традиційному розумінні.

Щоразу коли клієнт заробляє, брокер втрачає гроші, і навпаки. Як ми побачимо нижче, такий підхід всіляко стимулює різні хитрі й сірі схеми маніпуляцій, що дозволяють "кухні" завжди залишатися в плюсі. У контрасті з таким підходом побудовані брокери, що працюють по A-Book, де угоди виводяться на контрагентів, а брокер заробляє виключно на комісії, сплачуваній клієнтом за надані послуги. Працюючи за цією бізнес моделлю, компанії зацікавлені виключно у збільшенні обороту і прибутковості клієнтів. Чим краще справи йдуть у клієнта, тим більше заробляє на комісії брокер, виконуючий угоди по A-Book.

Справжній ECN / STP брокер працює виключно по A-Book.

Здавалося б, обидві концепції досить прості для розуміння, але диявол криється в деталях. За кожною з двох концепцій варто маса тонкощів, прихованих від очей трейдерів. У них і потрібно розібратися більш детально.

Технічний устрій B-Book брокера

Всі системи такого брокера створені і заточені для гарантованого забезпечення перетікання коштів з рахунку клієнта на рахунок брокера. На додаток до стандартного терміналу MT4 і Meta серверу, такі компанії використовують складні системи управління ризиками, де ризик для компанії представлений прибутковими клієнтами. Величезні ресурси зосереджені на невпинному спостереженні та аналізі клієнтських операцій, і так само використанні всіх доступних засобів для того, щоб максимізувати витрати і втрати трейдерів, і, як наслідок, забезпечити прибуток компанії. Схематично устрій B-Book брокера виглядає наступним чином:

 

Організація A-Book брокера

Справжній ECN/STP брокер, що працює по A-Book, має забезпечити клієнту максимальну ліквідність, високу швидкість виконання, і мінімальні можливі витрати на торговельну діяльність, оскільки фундамент бізнес концепції таких компаній будується на довготривалій співпраці з клієнтами, для забезпечення обопільного зростання, вираженого в прибутку трейдера і комісії брокера. Технічний устрій тут набагато складніший в реалізації, оскільки і вимоги до якості виконання незрівнянно вищі ніж у B-Book брокера.

Основа систем ECN / STP брокера представлена ​​агрегатором ліквідності, здатним зосереджувати велику кількість торгових замовлень за усіма доступними інструментам для вибірки кращих цін доступних на ринку і "наскрізну" передачу цих цін, так само як і можливість виконання угод з постачальниками ліквідності за цими цінами безпосередньо в клієнтський термінал без будь-якого втручання в процес виконання. Схематично організація систем сьогодення ECN/STP виглядає так:

 
Зараз ви читаєте новину «Що таке "Кухня" і як вона технічно влаштована, як працюють A-Book і B-Book». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути