вівторок, 25 листопада 2014 22:50

Словаччина може збільшити реверс газу в Україну

Словаччина може збільшити реверс газу в Україну
Фото: ipress.ua

Оператор газотранспортної системи Словаччини - компанія Eustream - могла б у найближчому майбутньому наростити реверсні поставки газу в Україну порівняно з 11,5 мільярда кубометрів на рік, які заплановано поставляти з 1 січня 2015 року. Про це заявило РИА Новости офіційний представник компанії Ваграм Чугурян.

"Є технічні можливості для подальшого збільшення поставок газу у реверсному режимі в Україну через територію Словаччини", - сказав Чугурян, утримавшись при цьому озвучувати конкретні цифри.

Раніше глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що зараз Україна щомісяця отримує зі Словаччини близько одного мільярда кубометрів газу, але потребує дворазового збільшення цього показника. Коболєв також припустив, що в майбутньому стане можливим отримання на словацько-українському кордоні газу з Угорщини та Румунії.

Нагадаємо, з 2 вересня Eustream здійснює у реверсному режимі через трубопровід Вояни-Ужгород комерційні поставки газу, що отримується для України від західноєвропейських фірм, назву яких він не афішує. Зараз обсяг поставок становить 27-28 мільйонів кубометрів на добу (близько 10 мільярдів кубометрів на рік). З 1 січня 2015 року обсяг поставок має зрости до 31,5 мільйона кубометрів газу на добу (11,5 мільярда кубометрів на рік).

Розширення поставок стало можливим завдяки технічним вдосконаленням, проведеним на українській стороні, які на даний час тривають.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина може збільшити реверс газу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути