четвер, 07 травня 2020 11:16

Скільки грошей отримали безробітні в центрах зайнятості з початку карантину

Скільки грошей отримали безробітні в центрах зайнятості з початку карантину
Порівняно з березнем-травнем 2019-го в Україні стало більше безробітних. Також зросла допомога в разі безробіття. Фото: pixabay.com

Від початку карантину українці в центрах зайнятості отримали допомогу з безробіття на суму близько 2,3 млрд грн. Це на 40% більше, ніж в аналогічний період торік.

"З початку карантину зареєструвалися 166 тисяч нових безробітних", - пояснила в.о. директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк, передає пресслужба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітним на замітку: як зареєструватися в центрі зайнятості онлайн

Крім того, Державна служба зайнятості отримала 3 тис. заявок на компенсацію через часткове безробіття в секторі малого та середнього бізнесу.

"Програма надання допомоги в разі часткового безробіття роботодавцям з числа малого та середнього підприємництва вже працює. Допомогу отримають майже 2,5 тисячі працівників. Найближчими днями почнеться фінансування", - додала Жовтяк.

У травні 2020-го в Україні офіційно безробітних на 48% більше, ніж у травні 2019-го. Щоб допомогти людям під час карантину, уряд виділив 6 млрд грн. З них 1,277 млрд грн підуть на виплати допомоги через безробіття. Крім того, на період обмежень розмір мінімальної допомоги зросте з 650 грн до 1 тис. грн. Також компенсація виплачуватиметься з першого дня реєстрації у Службі зайнятості. Інші 4,723 млрд грн уряд направить на виплати допомоги з часткового безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей отримали безробітні в центрах зайнятості з початку карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути