вівторок, 26 березня 2013 14:18

З 1 травня цигарки і алкоголь знову подорожчають

Кабінет міністрів затвердив нові зразки акцизних марок для алкогольних напоїв та тютюнових виробів і збільшив ціну на акцизні марки більш ніж у два рази.

Про це йдеться в урядовій постанові №188 від 13 березня 2013 року "Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Документом передбачено, що вартість акцизної марки на алкоголь збільшиться до 0,27 грн за шт. проти діючих 0,103 грн за шт., а для тютюнових виробів ця сума збільшиться до 0,142 грн за шт. проти діючих 0,055 грн за шт.

Кабмін також постановив підтримати пропозицію Міністерства доходів і зборів щодо створення централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Крім того, Кабмін установив, що до завершення здійснення заходів з утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів функції таких органів, що передбачені положенням про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, покладаються на органи державної податкової служби та митні органи.

Міністерству доходів і зборів доручено забезпечити виготовлення до 20 квітня 2013 року марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також їх продаж в установленому порядку; припинити з 1 травня 2013 р. продаж марок акцизного податку для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зразки яких затверджені постановою Кабміну від 21 травня 2008 року №486.

Зараз ви читаєте новину «З 1 травня цигарки і алкоголь знову подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути