четвер, 17 липня 2014 16:47

Розумний годинник і кулемет-гумкостріл - найцікавіші стартапи, які зібрали більше мільйона доларів
7

Фото: www.kickstarter.com

На сайті спільного фінансування ідей Kickstarter українці представили 72 проекти. Gazeta.ua склала п'ятірку найбільш успішних стартапів. Вони залучили $1 031 658.

Настільний розумний годинник LaMetric. Проект зібрав $320 424

Ідею запропонувала команда львів'ян. Необхідну для виробництва годинника суму $69 000 назбирали за 48 годин. LaMetric за допомогою яскравих світлодіодів може показувати будь-яку інформацію: час, погоду, нагадування, вхідні електронні листи, лайки Фейсбуку, графіки статистики чи будь-яку іншу інформацію, яка налаштовується за допомогою спеціальної програми для смартфону.

"Наша команда робила мобільні аплікації. Кожен, хто заходив до нас у кімнату, питав важливі цифри: кількість завантажень, згадувань у "Твітері", інші важливі для нас цифри. Це було дуже незручно, комусь треба було відволікатися, шукати ці дані. Чекати, поки вони оновляться. LaMetric можна встановити в офісі й відслідковувати важливі електронні листи. У кафе чи ресторани можна показувати на ньому лайки фейсбук-сторінки цих закладів. Це буде безкоштовною рекламою для них", - розповів виконавчий директор та співзасновник LaMetric Назар Білоус.

Розумна іграшка для тварин Petcube. Проект зібрав $251 225

Придумали Ярослав Ажнюк, Олександр Нескін та Андрій Клен з Києва. Petcube назвали найкращим проектом року серед технологічних пристроїв Kickstarter. Ця іграшка - куб з алюмінію, одна сторона якого засклена. Всередині міститься камера, мікрофон, динаміки та лазерна указка. Всім цим господар може керувати через смартфон: бачити і чути, що робить домашній улюбленець, говорити з ним, гратися лазерним "зайчиком".

"Мій товариш, а тепер і співзасновник Petcube Олександр Нескін шукав спосіб розважити свого собаку Роккі. Пес голосно гавкав щоразу, коли його лишали вдома самого. Саша приєднав камеру, два сервомотори і лазерну указку до програмованої плати Arduino і отримав перший прототип Petcube", - розповів виконавчий директор проекту Ярослав Ажнюк.

Спалах для зйомки фото і відео на смартфони Iblazr. Проект зібрав $156 789

Придумали донеччани. Спалахи вже вислали 2633 замовникам. Але замовлення продовжують надходити. Автори торгують ними через свій сайт. Домовилися з українськими торговими мережами про продаж пристрою.

"Через місяць після виходу першої версії спалаху, ми почали готувати другу, яка працюватиме безконтактно", - зазначив виконавчий директор та співзасновник проекту Владислав Тесленко.

Розумний чохол до телефону Lunecase. Проект зібрав $155 824

Придумала та ж сама команда з Донецька. Чохол замовили 3653 людей. Він може відображати світлодіодами вхідні дзвінки та повідомленя. Зараз готується випуск пристрою.

"Людина вже з готовою ідеєю прийшла в нашу команду. І тепер разом її втілюємо", - розповів Тесленко.

Rubber Band Machine Gun - дерев'яний автомат, що стріляє гумками для грошей. Проект зібрав $147 396

Його придумав Олександр Шпетний з Луганська. На сайті Kickstarter такий автомат замовили 1110 осіб.

"Не зважаючи на складну політичну і військову ситуацію в Луганську, виробництво автоматів триває. Ми вважаємо, що люди повинні отримати замовлення не зважаючи на наші труднощі. Хотілося, щоб усе заспокоїлося. Є думки ще спробувати сили на Кікстартері", - розповіла менеджер з маркетингу Євгенія Шпетна.

Kickstarter — це найвідоміший американський сайт фінансування проектів. Відвідувачам пропонують наперед профінансувати той, що сподобався. Збирання коштів триває до трьох місяців. Якщо необхідна сума збирається, автори випускають продукт і відправляють замовникам. Якщо фінансування недостатньо, гроші повертають. За п'ять років існування через Kickstarter зібрали понад $ 1 млрд для фінансування 135 тис. проектів. Переважна більшість - зі США. Україну представляють 72 проекти, 20 з яких успішні. Ще частина проектів українців представлена британськими та американськими компаніями.

Зараз ви читаєте новину «Розумний годинник і кулемет-гумкостріл - найцікавіші стартапи, які зібрали більше мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути