середа, 21 серпня 2013 09:47

Росіяни продали Донецький електрометалургійний завод

Росіяни продали Донецький електрометалургійний завод
"Мечел" продала ДЕМЗ за 2 тис. євро. Фото: lifedon.com.ua

Російська гірничодобувна і металургійна компанія "Мечел" продала підприємцю Вадиму Варшавському 100% акцій компанії Daveze Limited, яка володіє Донецьким електрометалургійним заводом (ДЕМЗ).

Як повідомила прес-служба "Мечел", номінальна сума операції становить 2 тис. євро.

"У поточному макроекономічному становищі ми не бачимо подальших перспектив розвитку заводу в рамках групи, так як не прогнозуємо суттєвого поліпшення ситуації в секторі ринку, в якому оперує завод, протягом найближчих кількох років", - пояснили в "Мечел".

На думку компанії, ця угода також сприяє зниженню ризиків "у зв'язку зі специфікою ведення бізнесу в Україні, обтяженої часто численними неринковими чинниками".

Крім того, відзначають в "Мечел", через високі ціни на лом, в тому числі з огляду монопольного положення низки українських виробників, виробництво стало нерентабельним і з листопада 2012 року було зупинене.

Тільки за перший квартал 2013 року сума чистого збитку ДЕМЗ становила $16 млн. За весь 2012 рік збитки становили $50 млн.

Закриття угоди заплановане на кінець 2013 року.

Покупець зобов'язується забезпечити погашення кредиторської заборгованості ДЕМЗ перед "Мечел" на суму до $81 млн залежно від терміну її погашення.

Зазначимо, що Варшаавскій є генеральним директором управляючої компанії "Російський агропромисловий трест" і головою ради директорів "ДонБіоТех". Був депутатом Державної думи РФ четвертого - п'ятого скликань.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продали Донецький електрометалургійний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути